Tavşanlar Hakkında Bilinmeyenler

Sevimlilikleri ve tatlı olmalarıyla neredeyse her insanın sevdiği ve pek çok kişinin evinde beslediği tavşanlar hakkındabilinmeyenleri maddeler ele alacağız. Çocukların oyuncaklarına kadar tüm sektörde kendini gösteren ve ismi geçen tavşanların bilinmeyen yönleri neler, hep birlikte göz atalım.

· Ahşap Delisidirler

ahşap tavşanlar
ahşap tavşanlar
Evde tavşan besleyen birçok kişi, tavşanlar hakkında ahşap delisi olduğu bilgisini bilmezler. Ahşap kemirmeye bayılan tavşanlar için ahşap oyuncaklar ideal olabilir.

· Tavşanlar Kusamaz! Çünkü…

tavşanlar kusamaz
tavşanlar kusamaz
Hayvanlarda da insanlar gibi kusma eylemi görülebilir. Ancak bu eylemin görülmeyeceği tek hayvan türü tavşandır. Çünkü tavşanların yemek borusu kasları tek yönlü çalışmaktadır. Gıda tüketme işlemini gerçekleştirebilirler bu yüzden fakat kusamazlar.

· Sosyal Hayvanlardır

tavşanlar sosyaldir
tavşanlar sosyaldir
Sevimli ve tatlı halleriyle mıncıklanmak için kendini gösteren tavşanlar sosyal hayvanlardır. Kucağa alınmayı, kucaklanmayı ve kucaklamayı çok severler. Etrafınızda dönüp, hopluyor, zıplıyor ise mutlu olduğunu belirtiyordur. Tavşanlar aynı zamanda oyun oynamaya bayılır.

· Arkadan Yaklaşırsanız Kaçarlar

tavşanlara arkadan yaklaşılmaz
tavşanlara arkadan yaklaşılmaz
Bir tavşana yaklaşıp onu sevmek isteyebilirsiniz. Fakat tavşanlar hakkında arkadan yaklaşmanın pek doğru olmadığını da bilmek gerek. Yoksa hemen kaçmaya çalışırlar. Tavşanlara yaklaşırken arkadan değil, önden yaklaşmak daha doğru olur. Çünkü tavşanlar arkalarını daha iyi görebilirler

· Tavşanlar Asla Terlemezler

Tavşanların terlememeleri de ayrı bir olaydır. Tavşanların damarları geniş bir ağ gibidir ve kulakları sayesinde vücutlarının ısılarını dengeleyebilirler.

· Kuyrukları Karakterleridir

tavşanlar çiftleşmeden önce kuyruklarını kullanır
tavşanlar çiftleşmeden önce kuyruklarını kullanır
Tavşanların kuyrukları cinsel karakterleridir. Dişi tavşanı etkilemek isteyen erkek tavşan, kuyruğunu kullanarak etkilemeye çalışır.

· Farklı İsimleri Vardır

Tavşanlarda bebek tavşana kit diye hitap edilirken, erkek tavşana kova, dişi tavşana da geyik diye hitap edilir.

· Naif Hayvanlardır

tavşanlar zariftir
tavşanlar zariftir
Tavşanlar naif hayvanlardır ve sindirim açısından da çok güçlü değillerdir. Sindirimlerini daha kolay hâle getirmek için samanla beslemek daha doğru olmaktadır.

· Duygularını Belirtebilirler

Tavşanlar bir şeyden korktuklarında ya da bir şeye kızdıklarında homurdanırlar.

· Günlük 16 Saat Uyku Uyuyabilirler

tavşanlar hakkında bilinmeyen 10 bilgi
tavşanlar hakkında bilinmeyen 10 bilgi
Tavşanlar günlük 16 saat uyku uyuyabilen hayvanlardandır. Aynı zamanda alacakaranlık ve şafak vakitlerinde hareketlenme gösterirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'da Yaşamış Ve Nesli Tükenen Hayvanlar

ÇÖL HAYVANLARI

çitalarla ilgili ilginç bilgiler